„but sometimes something very melodic arises and you just find the way to make it work logically, and feeling wise too, you know?”

Hello and welcome! Which are the members of OVERHATE and when was the band formed? Was it easy to find the right members for OVERHATE?

Hello!, the members of Overhate currently are:
Giancarlo Vettor: Guitar – Vocals
Samir Acosta: Bass – Backing Vocals
Oswaldo Contramaestre: Guitars
Ronald Del Aguila: Drums
This is the current lineup. It wasn’t hard to pick up the members because we have been knowing each other for a long time, and have played together when we were at other bands. So it’s all in the family, I’d say.

How often do you get together as a band to jam and play music? Do you write new songs during these sessions or just master existing songs? Who writes the music in OVERHATE?

Well, the last time we were together in the same room was eons ago… Samir and Oswaldo live now in Canada, Ronald lives in Pero, and I live in Venezuela. So we kind of use technology at our favor right now to craft our songs. Nonetheless we are trying to makle some tours work, in order to tour behind our last record “New Beginnings are met”

When was “New Beginnings Are Met” written? Where was the album produced and by whom?

Wow, this record was written from 2013 to 2019 (it was regarded as Overhate’s Chinese Democracy for a while lol), but it was tough to finish it. The lineup that started writing the record wasn’t the one that recorded it (only Samir is still in the band), and the writing process took thousand directions (I even considered doing some acoustic songs, that later became a solo project I have). So the first few songs written were Elegant Lust and Beneath the Curse, then Our problem also was kind of done in those sessions. Then the lineup changed and with that second writing sessions the only song we came up with was “Modern Grial”. So those are 4 out 11 that were written, I had to finish up the rest of the record, and some songs had some changes when we finally laid down the tracks. It was a very complicated record to make, but there you have it!

Is there a Venezuelan Thrash scene at the moment? Is it easy to play metal in Venezuela?

At the moment I’d say there isn’t any, too many people are gone to other countries. As far being easy to play metal here, well, you will have some places to play, which is what you need. But you’d do it mostly for love. Before you could raise some money to have the band maintain itself from that… you know, you cover rehearsal space, spare strings and sticks, you do you own merch and such. But now? it’s pretty uphill, at least here, and in my opinion.

How do you handle your non-thrash metal influences put to OVERHATE music?

This is a very interesting question. I kind of not see it as ‘non -thrash’ influences, but when I am writing a new song it depends on what arises, sometimes heaviness speaks for itself and you don’t need anything else in the songs, but sometimes something very melodic arises and you just find the way to make it work logically, and feeling wise too, you know?

Which bands do you admire and why? What is your all-time favorite metal band?

There are a ton. But as to why, I guess is just because their music means so much to me. Like my favourite band of all time is Kreator, from Germany. I also admire the work of King Diamond. But again, there was a time when Metallica was the water I drank. And so on!

Do you have plans for a new record coming soon?

Yes. We are mixing a leftover song from the New Beginnings are Met sessions. The fourth record is done, because we did it during the pandemic, so we’d prepare for next year. Like I’ve said we’re trying to make some tours work, so we’ll see if all of this came come true. But expect some new music from us for sure!

What is your current tour schedule?

In the works, we’ll keep everyone posted.

What do you think of the modern ways to share music from the internet like bandcamp, soundcloud etc.? Do you like digital releases or are you a sheer vinyl maniac?

I like the digital stuff, because you have it all at the palm of your hand, but if you ask me how I enjoy music, I certainly prefer the physical format. I used to sit down, put on the CD and start reading the lyrics and thank you lists and every information there was… I actually still do it nowadays.

What is the biggest dream you have for OVERHATE?

Again, take the band back to where it supported itself, because we’ll keep the killer riffs coming.

How can fans order OVERHATE material and merch?

Bandcamp is the best they can use.

Thank you for the interview! The last words are yours…

Thank you for your support and thank you for having us!!!!

www.overhateband.com 

www.overhate.bandcamp.com 

www.facebook.com/overhateband 

https://www.instagram.com/overhate

www.youtube.com/officialoverhate 

https://open.spotify.com/artist/1k8AMXGeIuNHVlvmdW1SCn

https://music.apple.com/es/artist/overhate/370265994

https://www.reverbnation.com/overhate

Promoter:

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/

https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion

„de néha valami nagyon dallamos dolog ugrik fel, és csak keresed a módját, hogy logikusan és érzelmileg is működjön, érted?”

Sziasztok! Kik az OVERHATE tagjai és mikor alakult a banda? Könnyű volt megtalálni a megfelelő tagokat az OVERHATE-hez?

Hello!, the members of Overhate currently are:
Giancarlo Vettor: Guitar – Vocals
Samir Acosta: Bass – Backing Vocals
Oswaldo Contramaestre: Guitars
Ronald Del Aguila: Drums Ez a jelenlegi felállás. Nem volt nehéz megtalálni a tagokat, mert már régóta ismerjük egymást, és már játszottunk együtt, amikor más zenekarokban voltunk. Szóval ez olyan családi dolog, azt mondanám.

Milyen gyakran jöttök össze zenekarként, hogy jammeljetek és zenéljetek? Írtok új dalokat ezeken az alkalmakon, vagy csak a már meglévő dalokat dolgozzátok fel? Ki írja a zenét az OVERHATE-ban?

Hát, amikor utoljára együtt voltunk egy szobában, az már évezredekkel ezelőtt volt… Samir és Oswaldo most Kanadában élnek, Ronald Peróban, én pedig Venezuelában. Szóval most a technológiát használjuk a dalaink megalkotásához. Ennek ellenére megpróbálunk néhány turnét összehozni, hogy megismertessük a legutóbbi lemezünk, a „New Beginnings are met” -et.

Mikor íródott a „New Beginnings are met”? Hol és kik segítették az album létrejöttét?

Hű, ez a lemez 2013 és 2019 között íródott (egy ideig az Overhate Chinese Democracy-jának tartották 🙂 ), de nehéz volt befejezni. Nem az a felállás kezdte el írni a lemezt, amelyik felvette (csak Samir volt akkor még a zenekarban), és az írás folyamata ezer irányba haladt (még az is felmerült, hogy akusztikus dalokat is csinálok, amiből később egy szólóprojektem lett). Szóval az első néhány dal, amit írtam, az Elegant Lust és a Beneath the Curse volt, aztán az Our problem is valahogy azokban a sessionökben készült el. Aztán változott a felállás, és ezzel a második felállással készült el az egyetlen dal, amivel előálltunk, a „Modern Grial” volt. Szóval ez 4 a 11-ből, amit megírtunk, a lemez többi részét be kellett fejeznem, és néhány dalban volt némi változás, amikor végül összeállt az album. Nagyon bonyolult volt elkészíteni ezt a lemezt, de ez van!

Létezik jelenleg venezuelai thrash színtér? Könnyű metalosnak lenni Venezuelában?

Jelenleg azt mondanám, hogy nincs metal színtér, túl sokan mentek el más országokba. Amúgy könnyű itt metált játszani, van néhány hely, ahol játszhatsz, és minden van, amire szükséged lehet. De főleg szerelemből csinálnjuk. Mielőtt össze tudnál szedni némi pénzt, hogy a zenekar fenntarthassa magát ebből… tudod, fedezed a próbahelyet, tartalék húrokat és pálcákat, csinálod a saját merchedet meg ilyesmi. De most… ez eléggé felemás, legalábbis itt, és az én véleményem szerint.

Hogyan kezelitek a nem-thrash metal hatásokat az OVERHATE zenéjébe helyezve?

Ez egy nagyon érdekes kérdés. Én nem tekintem „nem-thrash” hatásoknak, de amikor írok egy új dalt, attól függ, hogy mi merül fel, néha a heaviness magáért beszél, és nincs szükséged semmi másra a dalokban, de néha valami nagyon dallamos dolog ötlik fel, és csak megtalálod a módját, hogy ez logikusan és érzelmileg is működjön, érted?

Mely zenekarokat csodálod és miért? Melyik a kedvenc metal bandád?

Rengeteg van. De hogy azok miért, azt hiszem azért, mert a zenéjük olyan sokat jelent nekem. Például az abszolút kedvenc zenekarom a Kreator, Németországból. A King Diamond munkásságát is csodálom. De ismétlem, volt idő, amikor a Metallica volt az éltető víz, amit ittam. És így tovább!

Vannak terveid egy új lemezzel kapcsolatban?

Igen. A New Beginnings are Met session-ről megmaradt dalt keverjük. A negyedik lemez kész, mert a járvány alatt csináltuk, így készülnénk a jövő évre. Mint mondtam, próbálunk néhány turnét összehozni, szóval majd meglátjuk, hogy mindez megvalósul-e. De új albumra számíthattok tőlünk, az biztos!

Van már turnén-tervezetetek?

Már folyamatban van, majd mindenkit tájékoztatunk.

Mit gondoltok a zenék megosztásának modern módjairól az interneten, mint a bandcamp, soundcloud stb? Szereted a digitális kiadványokat, vagy kizárólag a bakelit jöhet szóba?

Szeretem a digitális dolgokat, mert minden a tenyeredben van, de ha azt kérdezed, hogyan élvezem a zenét, akkor egyértelműen a fizikai formátumot részesítem előnyben. Régen leültem, betettem a CD-t, és elkezdtem olvasni a dalszövegeket, a köszönőlistákat és minden információt, ami csak volt… Tulajdonképpen még ma is ezt csinálom.

Mi a legnagyobb álmod az OVERHATE számára?

Ismét visszavinni a zenekart oda, ahol az önmagát erősítette, és tette naggyá, mert továbbra is gyilkos riffeket tudunk játszani.

Hogyan rendelhetnek a rajongók OVERHATE anyagokat és mercheket?

A Bandcamp a legjobb, amit használhatnak.

Köszönjük az interjút! Az utolsó szavak a tiéd…

Köszönjük a támogatást, és köszönjük, hogy meghívtatok minket!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük