Omega Diatribe: Deviant (2023)

December 1-én megjelent az Omega Diatribe ötödiklemeze, a Deviant, melynek társproducere és mixing/mastering mérnöke a dán Tue Madsen (Meshuggah, Suicide Silence, The Haunted stb…).


Hájer Gergő (dalszerző gitáros) az alábbiakat nyilatkozta a közelgő lemezről:
„Sajnos minket és a családjainkat sem kímélt a pandémia, így számos emberi veszteséget kellett feldolgoznunk az utóbbi időben. Ebben a dalban tudtuk kiadni ezeket a negatív energiákat és feldolgozni a gyász folyamatát. Nekem rengeteget segített 1-1 dal, vagy lemez átvészelni a sötét időszakokat fiatalkoromban, de a mai napig is. Hiszek benne, hogy ez a dal (vagy akára  teljes lemez) támaszt nyújthat azoknak, akik hasonló traumákon mentek át, vagy fognak átmenni az életük során. Egyáltalán nem lett egy vidám lemez a Deviant, de nem is volt célunk soha, hogy vidám zenéket írjunk. Cserébe viszont a legmélyebb és legőszintébb korong, amit valaha kiadtunk.”

Majd Szathmáry Ákos (basszusgitáros) folytatta:
„Ez egy olyan téma amit a mindennapokban igyekszünk elkerülni. Aki nem tapasztalta meg testközelből, annak nehéz átérezni, mert annyira hihetetlen. Aztán csak megtörténik veled is és ott állsz tehetetlenül, bele kell törődnöd, hogy nem segíthetsz. Sajnos mindenki számára elkerülhetetlen és folyamatosan ott liheg a nyakunkban a halál. A Deviant témáját azt hiszem nem terveztük, csak jött és tarkón vágott minket az élet majd átvette az irányítást. A lemezborító grafikái is az elmúlás köré épülnek, a 8 paneles digipak oldalain egy emberi lény életének utolsó pillanatait ábrázoltuk.”

Végül Király Krisztina (rendező) az alábbiakat mesélte a közös munka és a klip tematikája kapcsán: „Az utóbbi években intenzíven foglalkoztatott az elengedés metafizikája – a gyász, a ragaszkodás, az időn és téren átívelő szeretet témaköre. Így amikor megkaptam a zenét és a szöveget, azonnal jöttek a képek, az atmoszféra, de csak később derült ki számomra, milyen események ihlették a dalt, megerősítve bennem az elképzelést. Szerettem volna, ha több létsíkon keresztül tudunk megjeleníteni egy gyászfolyamatot: A tér kiüresedik, majd beszűkül, – ahogy bánatunkban szeretteink után mennénk a halálba, hogy ott újra egyesüljünk velük, – ahogy talán ez a ragaszkodás a síron túli létben is béklyózza a lelkeket. Maga az elengedés lehet végül mégis a szeretet legtisztább megnyilvánulása, legyen a tárgya valamelyik elhunyt vagy még élő fontos személy. Hálás vagyok és örülök, hogy a zenekarral és Baki Zoliékkal közösen dolgozhattunk a klipen, megpecsételve régre nyúló ismeretségünket.”

Az új korong a hazai Metal.hu kiadó szárnyai alatt landol, egy impozáns 8 paneles DIGIPAK CD és 2 fajta vinyl kiadásban és itt rendelhető meg:

https://metal.hu/shop/en/zenekar/omega-diatribe/

Omega Diatribe kontakt:
https://omegadiatribe.com
http://facebook.com/omegadiatribe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük