Thrash Túra 2.

1. Chäinbreaker

Full albums:

– Wasteland City (2018)

– Relentless Night (2020)

Az osztrák Chäinbreaker már az első találkozásunkkor megvett kilóra. Tátott szájjal hallgattam, hogy milyen pofátlanul fülbetapadós dalokat képes összeeszkábálni ez a négyesfogat, amely Linz városában verődött össze 2015-ben. A titok nyitja tök egyszerű, olyan állat riffeket és mozgásba lendítő témákat dobálnak a hallgató nyakába, hogy az képtelen nyugton maradni. Míg az első lemezen szikár, a vidámabb hangulatú témákat sem nélkülöző, de szigorú thrash metalt hallhatunk, addig a második albumon már a jó öreg speed metal is belekotyog néha a végeredménybe, s a szellősebb megoldások is tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. Természetesen mindkét alkotás mézet csepegtet az old school fanok szívébe, de ha rám hallgattok, akkor a Wasteland City-be vájjátok bele először a fületeket!!

2. Satanika

Full albums:

– Satanikattack (2011)

– Infection (2012)

– Nightmare (2014)

– Total Inferno (2015)

– Horde of Disgust (2023)

Maradjunk Európában, s ugorjunk át Rómába! Itt alakította meg 2009-ben Gilberto „Mr. Barren” Perri gitáros/basszeres és Cristian „Cris Pervertror” Renzi énekes a Satanika névre hallgató istencsapását. Az évek során feltűntek mellettük más zenészek is, de kétségtelenül ez a két imposztor alkotja a csapat magját. A stílus thrash/death/black metal, de a nótáikban gyakran teret engednek más irányzatok garázdálkodásának is. Elmondhatjuk, hogy ez a két spagetthrasher nem szab magának határokat, s ha úgy tartja kedvük, akkor kettéhasítják a földet, de ha épp arra szottyan az ízlésük, akkor dallamosabb témákkal próbálják a hallgató lelkét csapdába csalni. A fiúk nagy vendéglátók, így a lemezeiken olyan ismert arcok vendégeskedtek már, mint Stephan Gebédi (Hail Of Bullets, Thanatos), Scott Reigel (Brutality), Martin Missy (Protector), Erik Daniels (Soulburn), Tony „Demolation Man” Dolan (Venom Inc.), Matt Harvey (Exhumed), vagy Bobby Gustafson, akit tök felesleges bemutatnom. Ha van, aki még nem ismeri a Satanikát, annak mindenképpen az Infectiont ajánlom, mivel szerintem ez a legfaszább alkotásuk, na meg Bobby is ezen az albumon nyom egy olyan szólót, hogy ihhajja!!

3. Nuclear

Full albums:

– Heaven Denied (2006)

– Ten Broken Codes (2008)

– Jehovirus (2010)

– Formula for Anarchy (2015)

– Murder of Crows (2020)

Ismét Dél-Amerikában járunk, méghozzá Chilében!! A Nuclear 2003-ban alakult, és azóta is töretlenül lengetik a thrash zászlaját. A nevük már azért sűrűbben felvillan, ha az újkori thrash-ről esik szó, s ez nagyon jól bizonyítja, hogy remek zenészekről van szó, akik megtörhetetlenül kitartanak a stílus mellett. A Slayer neve persze sokszor beugrik, ha hallgatod, de hát ez már régóta így van, ha az ember belebotlik egy olyan csapatba, amelyik az ezredforduló után kezdte el az ipart. A Nuclear is járt már pár éve Magyarországon, így élőben is megtapasztalhattam, hogy mekkora zúzásra képesek ezek a lóhajú thrasherek. Ha még nem volt hozzájuk szerencséd, akkor mindenképpen a Formula for Anarchy albumukat hallgasd meg, mert ahogy már azt a T.O.T.M.B. fanzine-ben is írtam pár éve,  a meghallgatása felér egy MP 40-es géppisztoly teljes tárának végbélbe való ürítésével.

4. Illegal Corpse

Full albums:

– Sick (2017)

– Riding Another Toxic Wave (2021)

Ismét Európában járunk, méghozzá a franciaországi Nancy-ben. Itt alakította meg az Illegal Corpse-ot 2015-ben Vincent Vinel gitáros. Az illegális tetem nem szándékozik a hallgatókat a saját vérükben megfüröszteni. Ők megelégszenek azzal is, ha jó kedvre tudják őket deríteni, na meg egy kis mozgásra csábítani. A zene hamisíthatatlan thrash/crossover csemege, amely garantáltan moshxigénnel dúsított vért pumpál a hívek ereibe. A tempó szinte végig a plafonig ér, így aki a gyorsaság megszállottja, az elégedett mosollyal az arcán koptathatja a tornacsukája talpát a szoba parkettáján. Mindkét albumuk egy adrenalinbomba, de én eddig csak a másodikat tudtam begyűjteni. De hát ami késik, az nem múlik. Az Illegal Corpse nem szeret komolykodni, ők a jókedv mellet tették le a voksukat. Ez kérem thrash/crossover felsőfokon, itt nincs helye a könnyeknek, esetleg csak akkor, ha úgy beindulsz, hogy az ugrálás közben beleakad a csillárt tartó kampó a szemedbe! Sör (f) deszka, Base sipka, kortyinka és thrash torna! Ennyi a lényeg!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük