Bőségszaru: 2023. harmadik negyedévének szubjektív értékelése

Sokéves tapasztalatom, hogy nyáron némileg elapad az új anyagok áradata, legalábbis a nagy bandák nem a legmelegebb hónapokra időzítik friss lemezük megjelentetését (hiszen „az emberek nyaralnak”, másrészt maguknál a zenekaroknál is a fesztiválfellépések vannak ilyenkor a fókuszban). Ehhez képest a július és az augusztus is kellemes meglepetést tartogatott számomra, mert volt mit hallgatni, ráadásul igen ütős alkotások láttak napvilágot.

Az idei év harmadik negyedében 48 új lemezt tettem magamévá, amelyek közül 18 olyan van, amely azóta is rendszeresen forog a lejátszómban. E szűkebb körön belül mindössze hét olyan előadó van, akitől korábban is hallottam már valamit, azaz a többségük az újdonság erejével hatott rám és nyert meg magának. A „régi motorosoktól” az alábbi albumok tettek rám mélyebb benyomást:

Girlschool: WTFortyfive?

Kvelertak: Endling

Nuclear Power Trio: Wet Ass Plutonium

Orbit Culture: Descent

Primal Fear: Code Red

U.D.O.: Touchdown

Voice of Baceprot: Retas

A számomra újoncoktól pedig az alábbi produkciókat díjaztam – magamban vagy a Rattle A.D. hasábjain – erős 4 vagy 4,5 ponttal:

Apostolica: Animae Haeretica

Brainslug: Brainslug

Chris Boltendahl’s Steelhammer: Reborn in Flames

Eleine: We Shall Remain

Exmortus: Necrophony

Hyperia: The Serpent’s Cycle

Moon Coven: Sun King

Nita Strauss: Summer Storm

Tailgunner: Guns for Hire

The Night Eternal: Fatale

The Shredderz: The Shredderz

Under Attack: Fury of the Thunder God

Remélem, ti sem mentetek el ezen alkotások mellett, mert értékes, élvezetes anyagok. Van viszont két olyan előadó, a Spirit Adrift és a Baroness, akiktől ütősebb, meggyőzőbb produkcióra számítottam, ám sajnos sem a Ghost at the Gallows, sem pedig a Stone nem lesz ott idei év végi Top 10-es listámon.

Egyébként magam is kíváncsi vagyok arra, hogy mely anyagok végeznek majd az élmezőnyben, mert minden egyes negyedév legjobbjai kapcsán megjegyzem, hogy jók, jók, de nem biztos, hogy ott a helyük az elitben. Még néhány hónap, és kiderül…

Számotokra mely albumok voltak a július–szeptember közötti időszak legemlékezetesebb alkotásai?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük