„Denny always writes thought provoking lyrics”

Hi Greg! Welcome Veritas! What’s the feedback you get for your new album „Silent Script”?

The feedback so far has been great. The fans and reviews have said some great things about the new songs

Do you believe „Silent Script” is your best release to date? How did „Silent Script” surpass „Threads of Fatality”?

Yes, it’s our best work to date. We have gotten more familiar with each others writing styles and that has made the songs progress in several ways

Do you have a standard songwriting method?

I don’t really have a particular method for writing the songs. I just play guitar and when I find something I like , I build on it. Some songs come together quickly others can be completed over months or years

We know Denny Anthony writes the band’s lyrics. What are the main themes of Veritas lyrics?

Denny always writes thought provoking lyrics that can have different meanings depending on how the listener interprets them

How did you meet Denny Anthony (vocals) and Geno Alberico (bass) for Veritas?

I was searching for band members and found Geno the old fashioned way, through an ad. He suggested Denny since we were still looking for a singer.

Denny

Mark Zonder performs the drums in Veritas albums. We know Mark from his days in Fates Warning and Warlord. How did you decide this collaboration?

Is it a permanent one? Denny was the one that suggested we contact Mark. He had worked with him in the past on another collaboration. Mark is a very busy guy but we hope to work him in the future.

What do you think of modern metal compared to traditional metal? Where do Veritas stand?

Most of our influences are traditional metal and I think it shows in our songs and songwriting. There are some great new bands but something about the traditional players style is missing.

What is the best part about being in a band?

Creating music with some great friends and being able to have it heard around the world. We definitely want to get out and play to see the reaction first-hand.

Do you play live shows often? Would you consider playing in Europe?

So far we haven’t played live. We are trying to finalize a drummer for live shows so we can get out and play. We would love to play Europe and the festivals during the summer.

Please name an artist or a band that you respect so much that you would like to write a song for them.

That’s a tough question to answer. Part of the respect that I have for an artist is their style. If I try to write a song for them it would just be mimicking that. Maybe having an artist recognize their influence in our music? Queensryche, Fates Warning, Savatage, Crimson Glory, Yngwie, George Lynch, Alex Skolnick

Thank you for the interview, Greg! Please close with the band’s contacts, the ways to order Veritas merch and a message to your fans!

Thanks for the interview!

Learn more about Veritas at www.facebook.com/veritasmusickc www.veritas.rocks

Links to music and merch www.veritas.rock/shop 

Thanks to all our fans for supporting Veritas! Our new cd Veritas-Silent Script is available now through Sliptrick Records

Denny mindig elgondolkodtató dalszövegeket ír

Greg

Szia Greg! Helló Veritas! Milyen visszajelzéseket kaptatok az új albumotokról, a „Silent Script”-ről?

Az eddigi visszajelzések nagyszerűek. A rajongók és a kritikák nagyszerű dolgokat mondtak az új dalokról.

Úgy gondolod, hogy a „Silent Script” az eddigi legjobb kiadványotok? Miben múlta felül a „Silent Script” a „Threads of Fatality”-t?

Igen, ez az eddigi legjobb munkánk. Jobban megismertük egymás írói stílusát, és ez több szempontból is előrébb vitte a dalokat.

Van egy standard dalszerzési módszeretek?

Igazából nincs különösebb módszerünk a dalok írására. Csak gitározom, és amikor találok valamit, ami tetszik, arra építek. Néhány dal gyorsan összeáll, mások hónapok vagy évek alatt készülnek el.

Tudjuk, hogy Denny Anthony írja a zenekar szövegeit. Mik a Veritas dalszövegek fő témái?

Denny mindig elgondolkodtató dalszövegeket ír, amelyeknek különböző jelentése lehet attól függően, hogy a hallgató hogyan értelmezi őket.

Hogyan találkoztatok Denny Anthonyval (ének) és Geno Albericóval (basszusgitár) a Veritasban?

Zenekari tagokat kerestem, és a régi módon, egy hirdetésen keresztül találtam rá Genóra. Ő javasolta Dennyt, mivel még mindig énekest kerestünk.

Mark

Mark Zonder dobol a Veritas albumokon. Markot a Fates Warningban és a Warlordban töltött időszakából ismerjük. Hogyan döntöttetek erről az együttműködésről?

Ez egy állandó együttműködés lenne? Denny volt az, aki javasolta, hogy vegyük fel a kapcsolatot Markkal. Korábban már dolgozott vele egy másik kollaborációban. Mark nagyon elfoglalt fickó, de reméljük, hogy a jövőben is dolgozhatunk vele.

Mit gondolsz a modern metálról a hagyományos metálhoz képest? Hol áll a Veritas?

A legtöbb hatásunk a tradicionális metalból gyökerezik, és azt hiszem, ez meg is látszik a dalainkon és a dalszerzésünkön. Van néhány nagyszerű új zenekar, de valami hiányzik a hagyományos játékos stílusból.

Mi a legjobb része a zenekarban való szereplésnek?

Zenét alkotni néhány nagyszerű baráttal, és azt, hogy ezt a világ minden táján meghallgatják. Mindenképpen ki akarunk lépni a nagyvilágba játszani, hogy első kézből lássuk a reakciókat.

Gyakran adtok élő koncerteket? Fontolóra vennétek, hogy Európában is fellépjetek?

Eddig még nem játszottunk élőben. Próbálunk véglegesíteni egy dobost az élő fellépésekhez, hogy ki tudjunk menni játszani. Szeretnénk játszani Európában és fesztiválokon a nyár folyamán.

Kérlek, nevezz meg egy olyan előadót vagy zenekart, akit annyira tisztelsz, hogy szívesen írnál nekik egy dalt.

Erre a kérdésre nehéz válaszolni. A tisztelet, amit egy előadó iránt érzek, részben a stílusán múlik. Ha megpróbálnék nekik dalt írni, az csak utánzás lenne. Talán ha egy művész felismerné a zenénkben a hatásukat? Queensryche, Fates Warning, Savatage, Crimson Glory, Yngwie, George Lynch, Alex Skolnick…

Köszönjük az interjút, Greg! Zárásként kérlek, add meg a zenekar elérhetőségeit, a Veritas merch rendelési lehetőségeit és egy üzenetet a rajongóitoknak!

Köszönjük az interjút!

Learn more about Veritas at www.facebook.com/veritasmusickc www.veritas.rocks

Links to music and merch www.veritas.rock/shop 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük