PÓLÓMÁNIA – BUGA B MINIKOLLEKCIÓJA

Ideje beszélnünk a pólókról, gondolom, ezt belátjátok. A metalpóló minden igazi metalos alapkelléke, és minden jóérzésű feleség/barátnő halálos ellensége. („Minek ennyi fekete póló? Nincs még elég?”) Én baromira szeretek pólót vásárolni, főleg koncerteken, pár sör után, és most, hogy már elég nagy mennyiség felhalmozódott belőlük, gondoltam, bemutatnám a nagyérdeműnek a kollekcióm pár érdekesebb darabját, és reménykedem, hogy ebbe majd a Rattle-s szerzőtársak is szép sorban beszállnak.

A kollekció alapját egyértelműen a Nine Inch Nails-pólók alkotják, hiszen belőlük van a legtöbb, amit John Quail kolléga minden egyes találkozáskor meg is jegyez, én pedig már Óbarockra is úgy pakolok, hogy minden nap új darabbal riogathassam őt. Összesen 9 NIN pólóm van, de az alap, sima feketéből kettőt is vettem, mert akár színházba is tökéletes :-), Illetve még a Woodstock 2-s fellépésen készült, sártól mocskos Reznort ábrázoló T-shirtből is kettő van, mert szerintem baromi jól néz ki, és még a feleségem is kedveli. Mármint a pólót, nem a NIN-t. 🙂

Aztán ott van a két póló a 70 000 Tons of Metalról 2015-ből és 2023-ból, amikre baromi büszke vagyok, mert mindig arra emlékeztetnek, hogy sikerült beteljesítenem az egyik álmomat,  vagyis hogy eljussak erre az úszó fesztiválra. 2024 elején pedig ez a kollekció 3 tagúra fog bővülni, ha minden jól megy, mert már megvan a jegyem januárra Miamiba.

Nem együttes-pólók, de metal-tematikájú az a két T-shirtöm is, amiket a Mosher Clothingtól vettem. Ez a cég azt tűzte ki célul 2014-ben, hogy metalosoknak gyárt egyedi, ötletes pólókat, és szerintem nagyon jól csinálják, imádom a mintáikat, a cég pedig a thrash metalt, amiből csak jó sülhet ki. A kedvencem a sárgás beütésű „Thrashelj, mintha 1986 lenne” feliratú darab.  Azt hiszem, ez lehetne a mottónk Majka kollégával. Az a gyanúm, hogy fogok még tőlük rendelni:

https://www.mosherclothing.com/

Miközben a cikkre készültem, és a pólóimat válogattam, érdekes mintára lettem figyelmes: az igazán nagy kedvenceimtől (kivéve persze a NIN-től) MINDIG két pólóm van. Nem 1, nem 3, nem 5, hanem KETTŐ. Ez igaz a Dynaztyra, a Sepulturára, a Kreatorre és a Helloweenre is. Véletlen? Fogalmam sincs. Van jelentősége? Aligha.

A nagy masszából még két pólót emelnék ki, amiknek van némi különlegességük. Az egyik egy Annihilator, ami egy sorozat része, ugyanis ha jól tudom, Jeff fejében megfogant, hogy a Never, Neverland album 5 számához készítsenek egy-egy külön pólót egy magyar grafikussal (Havancsák Gyula) szövetkezve. Én a The Fun Palace-t választottam, Dávid Laci barátom kérésére a Stonewallt rendeltem meg, de mindegyik nagyon mutatós darab, és meglehetősen különleges, szerintem szuper ötlet volt ez a bandától.

A másik érdekesebb darab egy Finntroll-póló, amire cirill betűkkel van ráírva a banda neve – és még valami, amiről régebben fogalmam sem volt, hogy mit jelent. Aztán egy nap ebben mentem le az edzőterembe, és edzés közben egyszer csak odajött hozzám egy 50 év körüli hölgy azzal, hogy ő orosztanárnő, és tudom-e, hogy az van a pólómra írva, hogy „Halál a világra”. Nos, nem, nem tudtam, csak sejtettem. 🙂

A saját pólókról ennyit, már csak az van hátra, hogy elsírjam a bánatomat, vagyis azt, hogy még milyen pólókra vágyom mindenképpen, és eddig nem sikerült beszereznem. Az első és legfontosabb egy Wehrmacht-póló lenne, lehetőség szerint a Shark Attack, de egy Biermachtot sem dobnék ki az ágyamból (ruhásszekrényemből), amit sajnos meg fog nehezíteni az, hogy a banda tetszhalott állapotban van, webshopja nincs, a saját barkácsolás meg nekem nem megy.

A másik pedig a Destruction Life Without Sense-e lenne, amiben többek között az is megragadott, hogy Majka kollégát annak idején az általános iskolában emiatt a póló miatt küldték haza átöltözni.

Jaj, bocs, és még egy! Annak idején Majkának és nekem is volt fehér, klasszikus Anthrax pólónk a State of Euphoria-korszakból egy karikatúrával a bandáról. Na, azt a mai napig visszasírom, de az akkori példányom valószínűleg most csak a jobb karomig jönne fel rám.

Ez volt az én póló-sztorim, kommentben várom a ti különlegességeiteket, a kollégáktól pedig a saját sztorikat!

One thought on “PÓLÓMÁNIA – BUGA B MINIKOLLEKCIÓJA

  1. Van egy 2007 Slayer kapucnis pólóm Christ Illusion
    Azért érdekes mert aznap volt kis nyereményem így megvettem 3800 volt akkor német de mèg elég jó àllapotban van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük